miercuri, 11 aprilie 2012

Elizabeth I - Regina Virgina

Daca am vorbit deja despre o femeie uluitoare din dinastia Tudorilor, trebuie sa vorbim si despre regina bastarda, ultima din aceasta dinastie "sangeroasa".


Povestea acestei regine merita aprofundata. Ea este una dintre cele mai puternice regine din istoria omenirii,domnind aproape 5 decenii. Avand o personalitate de fier, o ironie fina si o inteligenta ascutita, stia ce este mai bine pentru poporul ei, desi erau niste vremuri intunecate si vijelioase. Multumita ei, protestantii au fost liberi sa isi urmeze religia, Invincibila Armada a fost invinsa, Shakespeare a fost apreciat, iar Anglia a devenit din nou prospera.


Denumirea de "Regina Virgina" a primit-o datorita refuzului constant, de-a lungul vietii de a se casatori sau de a primi un barbat in viata ei. Se pare, totusi, ca a fost indragostita de Walter Raleigh, cel care se presupune ca a ajuns prima data pe coastele Virginiei, o colonie nedescoperita la acea vreme, pe care a denumit-o "Virginia" in numele reginei pe care o iubea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu